Арх. Весела Мирянова изп. директор и собственик, Артекс Инженеринг

Арх. Весела Мирянова

Арх. Весела Мирянова е родена 1965 г., в гр. София, завършва строителен техникум „Христо Ботев” - специалност „Строителство и архитектура” със златен медал за отличен успех, носител е на златни медали шест поредни години от конкурсите „Национален преглед на художествената самодейност”  и „Поезията на Владимир Башев”. През 1990 г. завършва висшето си образование във ВИАС - специалност „Архитектура”, специалност „Жилищни сгради и комплекси” отново с най-висок успех.

Арх. Мирянова притежава магистърска степен по бизнес администрация към „ИНТЕГРА”-Канада, сертификати по финанси, финансови инструменти и системи за финансиране на бизнес с недвижими имоти, маркетинг и управление на процеса, бизнес етика и социална ангажираност на организацията, организация на структурите на управление на акционерни дружества, завършила е пълен курс на подготовка на мениджъри и лидери, курс по управление на кадри, организиране и структуриране на средни и големи бизнес-организации и програмен курс за изграждане на лидерите на средни и големи предприятия. Владее перфектно три езика, притежава отлични организационни и лидерски качества, умения за общуване и работа с хора, взимане на бързи и адекватни решения.

В момента арх. Весела Мирянова е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР  на „АРТЕКС  ИНЖЕНЕРИНГ” АД – строително-инвестиционна компания със 21-годишна история в проектирането, инвестирането и строителството на жилищни сгради и комплекси.

Избрана е за „Бизнес дама на 2008 г.” на Националния конкурс, организиран сп. „Ние жените” под патронажа на Първата дама - госпожа Зорка Първанова, печели националния приз „Човек на ХХІ век” от престижния национален конкурс „Произведено в България”- 2009 г., както и награда в категория „Строителство и архитектура” за 2011г., в първите годишни награди на списание „Business Lady”. Арх.Весела Мирянова е делегат на Първия конгрес на Съвета на жените предприемачи към Асоциацията на Балканските палати (АВС), проведен в Истанбул,на 29.09.2011г., в качеството си на член на Управителния съвет на Българската асоциация на жените предприемачи.

Член е на международната федерация за недвижими имоти „ФИАБЦИ”. Член е на Управителния съвет на „Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България”, основан на 19.05.2003г.

Майка е на две деца – син на 25 години и дъщеря на 21 години, които умело следват пътя на родителите си и печелят награди и отличия от архитектурни конкурси и фото-изложби.